5 situācijas, kad soda var palīdzēt glābt jūsu iecienītākās drēbes

Sodu nereti iesaka izmantot, lai atrisinātu daudzas problēmas saimniecībā. Soda patiešām var izglābt jūsu drēbes no traipiem, smakām, izbalēšanas un stīvuma.

Smarža

Ja jūs stipri svīstat, piemēram, vasarā, bet izvēlaties pirkt mazgāšanas pulverus akcijās, tad laika gaitā apģērbs pēc daudzām mazgāšanām var iegūt pelējuma smaku, jo lētie pulveri un želejas pienācīgi neizmazgā baktērijas no tekstilizstrādājumiem.

Lai no tā izvairītos, pirms veļas ievietošanas veļas mazgājamajā mašīnā tieši cilindrā pievienojiet pusi tasītes cepamās sodas.

Uzlabojiet balinātāja īpašības

Ja jums ir balta veļa ar nopietniem traipiem un jūs gatavojaties izmantot hlora balinātāju, bet neesat pārliecināts, vai tas tiks galā traipa sarežģītības dēļ, tad vienkārši rīkojieties šādi: balinātāju ielejiet pulvera tvertnē, bet cilindrā pievienojiet glāzi sodas. Šādā veidā soda pastiprinās hlora balinātāja iedarbību.

Audumu mīkstināšana

Ūdens daudzos stāvvados ir ciets. Un, mazgājot lietas, tās var kļūt līdzīgas sodrējiem, jo ūdenī ir sāļi. Tāpēc vispirms izmazgājiet drēbes tā, kā esat pieraduši. Un tad veļas mašīnā palaižam skalošanas režīmu, bet nodalījumā kopā ar jebkuru veļas kondicionieri pievienojam pusi tasītes sodas.

Labāk skalot 40 minūtes, ne mazāk. Īpaši tas attiecas uz bērnu drēbēm – visas smakas pazudīs, bet apģērbs būs mīksts.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā! 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment